Language:
Nederlands
English
Deutsch
Francais

History
2005: Spring Swapmeet, Heusden
2004: "Six Flags", Biddinghuizen
2004: Spring Swapmeet, Heusden
2003: "Six Flags", Biddinghuizen
2004: Spring Swapmeet, Panningen
2002: "De Vosberg", Panningen
2001: "Six Flags", Biddinghuizen
2000: "Six Flags", Biddinghuizen
1999: "De Schatberg", Sevenum
1998: "De Schatberg", Sevenum
1997: "De Schatberg", Sevenum
1996: "De Berckt", Baarlo
1995: "De Berckt", Baarlo
1994: "De Berckt", Baarlo
1993: "De Berckt", Baarlo
1992: "De Berckt", Baarlo
1991: "De Berckt", Baarlo
1990: "Eiland van Maurik", Maurik
1989: "Eiland van Maurik", Maurik
1988: "Eiland van Maurik", Maurik
1987: "Eiland van Maurik", Maurik
1986: "Eiland van Maurik", Maurik
VW Euro is niet meer.

Op vrijdag 14 januari 2005 heeft het bestuur van VW Euro samen met de gezamenlijke bestuurders van de Nederlandse Volkswagenclubs (Zo bekend is vormen deze clubs samen het bestuur van VW Euro) besloten dat er voor de huidige formule waarin VW Euro georganiseerd werd geen toekomst meer is. Deze beslissing is vooral gebaseerd financiele gronden. Al menige jaren is het zo dat VW Euro meer kost dan het binnenbrengt. De opbrengsten opvoeren (d.w.z. het entree- en camping geld drastisch verhogen) is geen optie gebleken. VW Euro wordt door velen van onze bezoekers, en ex-bezoekers om deze reden, al te duur gevonden. Verder snoeien in de organisatie zou ten koste gaan van het niveau van het evenement. Het vinden van sponsoren en vooral het vinden van vrijwilligers om mee te werken wordt een steeds grotere opgave. Een opgave die inmiddels ook niet meer in te vullen is. Geld erin pompen door de organiserende clubs is ook geen optie gebleken.

VW Euro is niet failliet.
Maar voor het organiseren van een 20ste versie zijn de reserves te ver geslonken.

Een oud Chinees spreekwoord zegt: "Als je het boek uit hebt, dan moet je het sluiten" (naar Herbie, de love bug). Dit is dus wat we gaan doen. Ondanks eerder aankondigingen zal er dus in het 3e weekend van september 2005 geen VW Euro meer georganiseerd worden.

Eventuele doorstart.
Van een eventuele doorstart is geen sprake.

VW Euro maakt op basis van de huidige organisatie zeker geen doorstart. Het is echter niet ondenkbaar dat iets of iemand onder de naam VW Euro in de toekomst een evenement gaat opzetten. De huidige VW Euro organisatie kan hier geen actie tegen ondernemen. Ook de VW clubs hebben dan in principe hier niks mee van doen. Mocht zo'n organisatie opstaan, dan heeft deze ook niks meer te maken met de doelstellingen en organisatie van het VW Euro zoals het de afgelopen 19 jaar is georganiseerd.

Wat gebeurt er met huidige VW Euro de organisatie?
Zo het er nu voorstaat zal de volledige VW Euro organisatie ontmanteld worden. Misschien blijft er een organisatie overeind voor de voorjaarsmarkt. Tijdens de laatste VW Euro vergadering is er wel een voorstel gekomen van de KCN om een overleg orgaan in het leven te roepen van de gezamenlijke luchtgekoelde VW clubs. Dit ter "vervanging" van VW Euro. Hierop heeft door alle aanwezige clubs positief gereageerd. Het is echter niet de bedoeling dat dit orgaan in de toekomst een evenement opzet als VW Euro. (Zou waarschijnlijk ook niet kunnen) Wel kan het zijn dat VW Euro's voorjaarsmarkt hierin wordt ondergebracht.

De huidige VW Euro organisatie.
Het bestuur van VW Euro valt uit elkaar en gaat ieder zijns weegs. Dit zonder wrok of "bad feelings" t.o.v. de organisatie of elkaar. Allen terugkijkend op een mooie enerverende periode. Namens de scheidende VW Euro organisatie wil ik ook iedereen hartelijk bedanken die in het verleden meegewerkt heeft en wie VW Euro bezocht heeft. Met recht kan m.i. gezegd worden dat een tijdperk in luchtgekoeld VW land wordt afgesloten.

Ik wens iedereen nog een goede toekomst en veel succes met de luchtgekoelde VW. Tot ziens op een VW show ergens in Europa!

Hans Sprenkels

Voorzitter Stichting VW Euro Nederland

Check out the Facebook group 'VW EURO foto's en filmpjes van toen' for more pictures and video's of VW Euro.

Find aircooled VW show over on www.vwshows.com
Sponsored by: